No es pot malmetre el nom de Sant Martí per tapar les actituds de Ramon Carbó

És lamentable però a Sant Martí tenim un alcalde que enlloc d’actuar amb responsabilitat i resoldre els problemes (com correspon a qualsevol representant públic) intenta tapar la seva manca de perspectiva amb abusos d’autoritat que no fan res més que enrarir l’ambient d’un municipi que el que vol és viure tranquil. I tot això amb l’incondicional suport de CDC i UDC, que ho voten tot al seu costat.

D’exemples n’hi ha per donar i per vendre, malauradament. Fa uns dies vèiem per televisió l’exposició del problema urbanístic de La Bleda. La periodista preguntava a l’alcalde que què pensava fer per resoldre el conflicte i ajudar els veïns. Santa innocència! Si resulta que l’alcalde i els seus regidors són els que es van carregar la taula de treball, els que ha trencat el diàleg perquè els interessa anar amb mà dura i desafiant, els que s’han negat a consultar la ciutadania,… Ho hem dit mil vegades: Ramon Carbó no pot resoldre el problema perquè ha demostrat sobradament que ni te voluntat de diàleg ni tarannà per resoldre conflictes, més aviat el contrari, té una tendència preocupant a crear conflictes.
Una altre exemple recent ha vingut per les actituds reiterades de l’alcalde al carrer. La seguretat és un aspecte clau, però és cosa de la policia i no es pot exercir de manera barroera per part de cap persona, i menys contravenint la legalitat. Quan, a més, un s’atreveix a tocar un menor la cosa ja arriba a extrems insòlits. No és la primera vegada que Sant Martí viu episodis en què l’alcalde busca més problemes dels que hi ha. I tot plegat té conseqüències: des dels problemes urbanístics fins als embolics als que estem massa acostumats i que ens fan perdre temps, esforços i diners de tots. Per als qui estimem Sant Martí, la seva convivència i la seva qualitat de vida, és preocupant i vergonyant veure segons quines actituds del màxim representant de l’Ajuntament, amb la connivència dels qui el rodegen. Amb l’afer dels dos menors s’ha traspassat el límit de la legalitat, la ètica i a sobre de l’estètica, intentant manipular la opinió pública amb comunicats de premsa poc fidels a la realitat i amb clara voluntat de distorsionar la percepció dels fets. Però d’aclarir els fets ja se n’ha encarregat la justícia en forma de condemna.
A Sant Martí l’alcalde ha estat partícip de diferents embolics: ha reprimit crítiques per la festa major de mala manera, s’ha enfrontat a col•lectius de veïns que defensen els seus interessos i ara fins i tot ha estat condemnat en un judici d’agressió a menors. Però aquests dies ha succeït una cosa que encara és més greu: l’equip de govern ha enviat un comunicat als mitjans de comunicació (reproduït en alguns mitjans com El Cargol) en nom de l’ajuntament en el que s’escampa per tota la comarca la imatge de Sant Martí com un poble amb un problema d’incivisme generalitzat, tot per justificar l’actitud de l’alcalde. En qualsevol cas si el problema d’incivisme és tant greu com ens intenten fer creure el que ha de fer l’Alcalde i qualsevol govern és aplicar les ordenances o si cal endurir-les, i quan calgui sancionar a qui calgui, però mai traspassar la barrera del contacte físic, ningú l’ha votat perquè faci això.
És molt greu que per tapar les vergonyes de l’alcalde i la seva actitud incívica, es faci un comunicat malmetent el bon nom del nostre municipi i difonent arreu que estem pràcticament en estat d’excepció, quan tots els qui vivim a Sant Martí sabem que no és així. Donada la gravetat que entenem que suposa aquesta situació els regidors de l’oposició en bloc, el PSC amb ERC i la CUP, vam arribar a l’acord de convocar un Ple Extraordinari per tal que l’alcalde doni explicacions tant pel que fa al tema de les agressions com pel que fa als desperfectes ocorreguts al mobiliari urbà que tant s’han esforçat en difondre.

Recordeu quan el PP s’inventa greus problemes d’Estat per justificar la seva actitud? Doncs no actua gaire diferent l’Alcalde de CiU a Sant Martí. El problema és que el surrealisme arriba ja a extrems perillosos i tot plegat ens porta a una conclusió: Sant Martí té un problema, potser sí, però es diu Ramon Carbó.

Escrit d’opinió del col·lectiu socialista (El Martinet, gener de 2015)

Comparteix!

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*