Treballem amb rigor i energia al Govern Martinenc d’Esquerres

Escrit d’opinió publicat a El Martinet (Agost 2015)

El Govern Martinenc d’Esquerres està treballant dia rere dia des de la constitució del nou ajuntament. Els regidors de la candidatura MOVEM-CP ens hem constituït com a grup municipal socialista – Movem Sant Martí a l’Ajuntament i treballem en el sí del govern havent assumint, més enllà de la participació constant i cooperativa en el govern, les regidories d’Acció Social, Règim Intern i Participació Ciutadana (Pere Cano) i de Cultura, Festes, Comunicació i Noves Tecnologies (Albert Tort).

Més enllà d’això, considerem el govern com un grup, que hem estat capaços d’acordar un programa de govern conjunt per Sant Martí, que treballem plegats, que estem convençuts que el canvi és positiu, etc. Per tot això, els regidors i la resta de membres de la candidatura de Movem Sant Martí – Col·lectiu Socialista aportarem treball compromès, ganes de col·laboració, rigor,  lideratge i sobretot, voluntat de millorar el municipi amb accions que ja s’han començat a materialitzar i amb noves formes i maneres de fer que ja s’han començat a notar.

Esperem que el grup de l’oposició, Convergència i/o Unió (potser ens hauran d’aclarir què són a partir d’ara uns i altres) ha demostrat des de la constitució del nou ajuntament que no entén l’alternança democràtica. Els regidors de CiU van abandonar el ple de constitució de l’Ajuntament (una falta de respecte institucional) i han qualificat, a través d’una carta, el nou govern d’”antinatura”, quan és la mar de natural que un grup de gent, de candidatures diverses, puguem treballar en positiu en objectius compartits pel municipi. Per nosaltres és un valor positiu del nou govern, sobretot perquè la única alternativa són les majories absolutes que ja hem viscut i que tant bé els anava a CiU.  Sigui com sigui, Sant Martí tira endavant i el Govern Martinenc d’Esquerres avança en positiu i amb energia.

Els membres de Movem Sant Martí – Col·lectiu Socialista vam dir que ens presentàvem a les eleccions per estar a l’alçada, per treballar, per fer possible el canvi, per donar-li sentit i per aportar el màxim rigor. I en això hem estat i estarem.

Les properes eleccions al Parlament

La gent de Movem Sant Martí – Col·lectiu Socialista fomentem el respecte i la defensa de Catalunya des dels valors de justícia social, de foment de la llengua i la cultura propis, de respecte a la diferència i a la pluralitat i sobretot, de rigor en allò que es proposa.

Lamentem que haguem arribat novament a unes eleccions centrades exclusivament en la independència sense que qui proposa aquesta via encara no hagi explicat com es farà efectiva, demanant un acte de fe cega una i altra vegada, elecció rere elecció.

Tenim una visió catalanista  i d’esquerres que estem aplicant a Sant Martí des del respecte, però ens neguem a què s’entretingui la ciutadania per conservar les cadires. I també una visió oberta de la societat que no vol buscar en els altres enemics, sinó aliats. Una visió que vol que les propostes que es presentin tinguin fonament i s’expliquin a la ciutadania. Considerem que el diàleg, l’acord i el pacte és la única via per avançar, també en relació al futur de Catalunya. Les dreceres imaginàries o la il·lusió de “fer la nostra” sense concreció no és cap solució, i la prova és que seguim i seguim en el mateix.  Davant d’això, la nostra prioritat continua sent el municipi de Sant Martí, però des de l’agrupació socialista també seguirem apostant amb rigor per la lluita d’esquerres i pel catalanisme. Des d’aquesta perspectiva, no ens limitarem a considerar que en aquestes eleccions al Parlament de Catalunya només seran en una sola clau, perquè bé que en sortirà un govern de qui esperem que governi des d’un punt de vista d’esquerres amb èmfasi en els aspectes socials, perquè de temes per tractar amb urgència n’hi ha i molts. I aquests no poden esperar.

Comparteix!