Per una Catalunya millor en una Espanya diferent

(escrit extret de ‘El Martinet’, mes de setembre)

Defensem la voluntat del lema de campanya del Partit dels Socialistes de Catalunya: volem una Catalunya millor en una Espanya diferent. Des del col·lectiu socialista creiem que quan s’avancen unes eleccions al Parlament amb un objectiu diferent al que tenen (que no és preguntar a la gent sobre un tema important com la independència sinó escollir els nostres representants per formar un govern), el mínim que caldria exigir seria un debat seriós abans. Quantes vegades alguns han plantejat ja que estem davant d’una consulta o elecció que serà el vot de la nostra vida? Unes quantes… Potser és moment de dir que a vegades la transcendència que se li dóna a les coses pot ser només una estratègia per minimitzar-ne d’altres. Algú recorda, per exemple, la transcendència que tenia la Vegueria Penedès fa un temps? I on va acabar per part d’aquells que deien que el Penedès se n’aniria a norris sense la Vegueria? Porten (CiU) 5 anys governant i on es la vegueria ?

Mentre existeixin molts problemes greus i reptes del país, hauríem d’exigir al Govern de la Generalitat que els afrontés. El que passa és que potser algú vol que ens n’oblidem (de les retallades en sanitat, en educació, en polítiques socials, en el vot favorable de CiU a la reforma laboral, els desnonaments……) i que siguem monotemàtics… És un problema, per tant, plantejar unes eleccions només per un sol tema (independència sí o no) quan el govern que surti escollit n’haurà d’afrontar molts altres que no admeten esperar a saber si mai serem independents o no.

Per canviar el model d’organització política de Catalunya només hi ha dues opcions: el diàleg (opció que defensem com a valor fonamental i possible amb un altre govern de l’Estat Espanyol sense el PP) o bé el trencament unilateral (assumint-ne les conseqüències que molt pocs s’atreveixen a pronunciar per no obrir aquest meló que potser espantaria a molta gent). Quan es volen fer canvis que no són possibles amb el marc legal actual, el que cal és utilitzar la política per canviar-lo a través del diàleg i l’acció política. Altrament, és impossible fer un procés, sigui cap on sigui, amb reconeixement, legalitat i efectivitat. I no ens enganyem: la legitimitat es perd fàcilment quan algú entra en un joc d’acceptació de les lleis que agraden i desobediència de les que no vénen de gust. Potser això pot autosatisfer i excitar a qui creu que cridant s’és més “valent”, però poca cosa més.

Lamentem que el debat sobre les formes d’arribar a una o altra organització política i les seves conseqüències no hagi existit a Catalunya a les portes d’unes eleccions com les que tenim per davant. És evident que a les eleccions cal participar-hi, cadascú des de la seva opinió, però lamentem que, en aquestes, apostar per la independència sigui un acte de fe, enlloc d’haver pogut valorar un projecte seriós en què no s’expliquin només les meravelles d’Ítaca, sinó el camí per arribar-hi. Seria el mínim exigible, perquè de la il·lusió sense projecte clar, ja en sabem el resultat: el mateix que fins ara, els mateixos al govern català i anar tirant…

Per un treball rigorós des del Govern Martinenc

El col·lectiu socialista i la candidatura de Movem Sant Martí estem participant activament en el govern municipal a través dels nostres regidors i de la tasca del grup, amb una tarannà de treball rigorós i amb una ferma voluntat de fugir de la política-espectacle, vingui d’on vingui. Preferim que els veïns i veïnes ens valorin més per la feina feta (accions socials, culturals, de transparència, d’atenció als veïns….) i la responsabilitat compartida  que tenim en el Govern Municipal, que no pas per actes de propaganda que, si bé és cert que poden donar notorietat, no serveixen de gaire per allò que realment importa: impulsar la millora democràtica de l’Ajuntament (incloent la no utilització de la institució per a actes partidistes) i tirar endavant projectes de futur pel municipi i la gent que hi vivim. Estem treballant amb voluntat de col·laboració amb la resta de grups del govern, amb seny, amb seriositat  i amb respecte també a la tasca de l’oposició, volem treballar pel nostre poble i per a tots els seus veïns sense exclusió i aspirem a representar-los a tots de la millor manera possible. Aquest és i serà el nostre full de ruta i el nostre principal compromís.

 

Comparteix!