Responsabilitat

escrit extret de ‘El Martinet’ del mes de gener de 2016

 

El grup socialista – Movem Sant Martí estem treballant en el govern municipal amb un principi molt clar: la responsabilitat. Responsabilitat en el compromís que vam adquirir de fer possible el canvi i de mantenir-lo amb rigor i seny. I responsabilitat en el compromís de treball incansable per tirar endavant projectes interessants pel municipi. No som gent de soroll sinó de treball. No som gent del conflicte pel conflicte, però sí de parlar clar on calgui.

Per tot plegat, volem posar per davant el debat seriós i el compromís inequívoc amb la feina ben feta. És aquesta actitud la que ha facilitat molts projectes i realitats impulsades pel govern municipal i que reivindiquem com un avenç positiu del municipi fruit del Govern Martinenc d’Esquerres. I tampoc ens neguem a debatre sobre res, al contrari. Per això vam organitzar un debat sobre la situació política a Catalunya que va ser interessant per reflexionar, en un moment polític en què no només les il·lusions han de marcar el futur, sinó també l’anàlisi de les possibilitats tenint en compte la complexitat del moment.

Tenim diversos exemples d’allò que no volem fer ni ser. En el temps polític que vivim, nosaltres hem de ser crítics amb l’actitud d’alguns partits catalans, que s’han compromès a declarar la independència sense explicar-nos com ho faran, amb un procés constituent previ a una consulta de ratificació constitucional. Creiem que és un error, no tant pel resultat que es busca, que és respectable i legítim, sinó pel procediment, erràtic i poc definit que se’ns planteja. Se’ns explica que només ho podrem fer nosaltres sols, que només avançarem per la via unilateral dels fets consumats. No podem compartir aquesta visió que ignora el context on vivim, que creu que es pot fer tàbula rasa, pel simple fet de girar l’esquena a l’Estat.

Han estat uns mesos interessants, on hem vist una CDC superada pels fets i esforçant-se per trobar un acord que impedís una bastant previsible patacada electoral. L’espectacle i el mercadeig al que hem assistit, on canviem la persona però no les idees, ens porta a algunes conclusions: CDC ha pogut guanyar temps per interès partidista, a costa del sacrifici de la seva més important figura política. La CUP ha tingut prou força per impedir la investidura de Mas, i això és un èxit, han aconseguit “enviar a la paperera” el pujolisme, però a canvi considerem que l’acord els lliga de mans i pot posar en dubte la credibilitat dels seus processos de decisió. Mentrestant, ERC ha anat esperant de forma passiva per garantir la seva presència al govern de la Generalitat. Res d’això té a veure amb l’interès general del país. Tant els que son assenyalats com la “vella política”, com els que es presenten com a “nova política” han actuat evidenciant el pitjor de la política.

Demanem a CDC que es fixi en l’interès general i a la encara CiU de Sant Martí, li demanem el mateix: que abandonin la cerca continuada de polèmica, la intoxicació i el conflicte estèril. Abandonin la displicència en les seves intervencions al Ple Municipal, que sovint ratllen la falta de respecte. Res d’això té a veure amb la voluntat de contribució positiva a l’avenç del municipi. Ja ho vam dir en el Ple d’investidura, que tots els regidors del consistori, som allà per treballar pel Municipi i fer-lo avançar, cadascú des del seu punt de vista, tot el que no sigui això, resulta sobrer.

Davant de tot plegat, a Sant Martí i a Catalunya, demanem altura de mires, treball seriós, rigor, responsabilitat i menys partidisme. Per nosaltres no quedarà.

Comparteix!