No és el mateix, ni és igual.

Escrit extret de ‘El Martinet’, publicat el febrer de 2016

 

El Grup Socialista – Movem Sant Martí treballem de forma implicada en el sí del Govern Martinenc d’Esquerres, un govern que està treballant per canviar inèrcies, per donar vida i activitat al municipi, per aportar rigor i per dur a terme noves iniciatives. Davant de qualsevol dubte, els membres del Col·lectiu Socialista – Movem Sant Martí, us convidem a preguntar-nos (personalment, al correu comunicacio@movemsantmarti.cat, o a través del web movemsantmarti.cat) els dubtes que pugueu tenir, les idees que se us acudeixin, etc. Tenim molt clar que des del principi vam apostar per un govern plural, en col·laboració amb altres grups i que la base dels resultats és treballar bé, respectar i col·laborar.

 És evident aquells que volen fer-ne de tot un joc polític més enllà de l’interès del municipi (en tenim exemples malauradament per part de CiU) poden arribar a enredar la troca en el boca a boca, a tergiversar el fons de les decisions o simplement provocar que no s’interpretin correctament. Davant d’això, informar-se i preguntar als membres del govern és la millor solució per ser justos i per avançar en positiu pel municipi, que és del que es tracta. Per part del grup socialista, ho tenim clar: treballar dia rere dia és la millor manera de demostrar la capacitat de govern. Per això no ens en volem estar de valorar algunes iniciatives que el govern actual ha dut a terme durant aquests darrers mesos com a exemple de tot plegat, i que il·lustren que aquest govern actua diferent i millor:

No és el mateix la imposició que el diàleg: El govern martinenc d’esquerres ha aprovat la taula de treball de la Bleda, que després del període d’exposició al públic, quan es resolguin les possibles al·legacions i s’aprovi definitivament, començarà a funcionar. El Consell per la Gent Gran, el Fòrum Associatiu i la interlocució amb les entitats i agents econòmics, culturals i socials és també una forma de diàleg que volem preservar des de l’Ajuntament. Sabem també que cal impulsar i col·laborar des de l’Ajuntament en les festes locals i en la vida del municipi al nucli urbà i als barris. I des del primer moment ho hem fet amb sentit de municipi i sense exclusions, aprofitant la participació i l’ajuda de tothom, començant evidentment per la Comissió de Festes, juntament amb tothom que vulgui, tingui les idees que tingui. La cultura i el dinamisme del municipi són un eix cohesionador i transversal. Hem tingut exemples darrerament de convivència, de festa, de cultura i de promoció econòmica del municipi (cavalcades de reis, Carnaval, etc.). I no deixarem tampoc de tirar endavant noves iniciatives, com el recent Club de Lectura o la campanya de reciclatge “Cada cosa al seu lloc”.

No és el mateix l’opacitat que la transparència: El govern martinenc d’esquerres ha publicat les declaracions de béns i la liquidació del que ha percebut cada regidor durant l’any 2015 per la seva participació en els òrgans de l’Ajuntament. Tothom ho pot consultar al web municipal. També es pot consultar a la web l’e-tauler, que és el mitjà electrònic de publicació de la informació d’interès general i els actes dictats per l’Ajuntament. També cal afegir-hi la informació continuada a través del nou canal de comunicació de l’Ajuntament al Facebook (us animem a dir “m’agrada” per estar al dia).

No és el mateix la insensibilitat que la sensibilitat social: El govern martinenc d’esquerres està duent a terme noves iniciatives en matèria d’acció social,  augmentant per exemple les hores de visita dels serveis socials per dotar-los de més capacitat d’acció, creant convocatòries de beques per garantir la igualtat d’oportunitats (material escolar, activitats esportives, menjador escolar), apostant per serveis públics de qualitat dotant per exemple del suport d’un psicòleg el grup de cuidadors de persones dependents, també atenent situacions de risc d’exclusió i treballant per enfortir la cohesió social a Sant Martí.

Tindrem mesos per endavant per anar comentant més iniciatives i per explicar el nostre compromís i el del govern municipal per avançar. Volem agrair a totes les persones que ens fan confiança, que ens donen idees o bé que participen de la vida del municipi. Entre tots, Sant Martí és cada dia un lloc on val la pena viure.

Comparteix!