Estar a les institucions implica treballar més i cridar menys.

escrit extret de ‘El Martinet’ publicat el març de 2016

 

Els membres del col·lectiu socialista tenim clar que vam assumir una responsabilitat important en ser escollits representants democràtics dels veïns i veïnes a l’Ajuntament. I encara més, quan vam decidir impulsar junt amb ERC i la CUP, un govern de canvi per moure Sant Martí des d’un punt de vista progressista, transparent i socialment més just i actiu.

El col·lectiu socialista i Movem Sant Martí estem al govern municipal treballant i sense cap voluntat de fer soroll, més enllà de presentar la feina feta, que n’hi ha i molta. És evident que MOVEM, ERC i la CUP som diferents i tenim formes de fer diferents, però en un moment com l’actual, som capaços de sumar per fer un municipi millor. I també és evident, que som extremadament diferents al grup de CiU a Sant Martí representat actualment per Ramon Carbó. En els darrers plens municipals ha quedat demostrat que Ramon Carbó ara ja només té un objectiu: cridar (fins i tot faltant el respecte en algunes ocasions), enredar la troca (va arribar a pronunciar, per exemple, la paraula “adoctrinament”, per referir-se a l’ús de la sala polivalent per fer cursos d’àrab voluntaris o per l’ajuda als refugiats)… Ah! I mantenir-se com a regidor (això que va dir en el ple d’investidura que plegaria de seguida), suposem que per conservar el seu lloc (amb sou incorporat) al Consell Comarcal.

Com que res d’això serveix per a un municipi millor, no ens hi entretindrem gaire. Quan un està al govern ha de tenir prioritats. I per nosaltres, hi ha coses més prioritàries que d’altres: anar fent passos per posar les bases d’una biblioteca al municipi (ho estem fent), promocionar el dinamisme del municipi (ho estem fent), atendre els reptes socials

(l’atenció social és un dels eixos bàsics de la nostra acció de govern i ho demostra que hem augmentat un 18% de mitjana la despesa en aquest àmbit d’actuació). Això ens permet atendre millor les situacions de risc d’exclusió i prestar millors serveis (hem dotat de suport psicològic alguns serveis municipals que el necessitaven, treballem en coordinació amb els serveis mèdics per a una millor atenció a la nostra gent gran i invertim recursos en el suport a les famílies del municipi que més ho necessiten, evitant per exemple situacions de pobresa energètica o establint beques de suport per a material escolar, sortides o activitats extraescolars i esportives. Aquestes són, entre d’altres, algunes de les mesures de caràcter social que impulsa el govern municipal. D’això se’n diu prioritzar i en aquest sentit continuarem treballant a fons.

Els membres del Col·lectiu Socialista-Movem Sant Martí tenim clar que la “nova política” no pot ser igual a populisme i que el conservadorisme antiquat de CiU no és tampoc una fórmula positiva per avançar. Tenim clar, això sí, que l’entesa, el treball i l’acord amb gent diferent és essencial per avançar com a poble i com a país. On no ens trobaran és en el populisme o en el soroll inútil.

Comparteix!