Acordar per sumar i treballar

publicat a El Martinet (abril 2016)

 

El col·lectiu socialista i Movem Sant Martí sabem que treballar pel municipi i pel país implica impulsar i practicar l’art d’acordar amb gent diferent per sumar majories. Aqueta és la millor via enfront de de majories absolutes i egos massa pujats de to. I sobretot, és també la millor pràctica per ser útils i demostrar la capacitat de gestió amb feina i arremangant-nos, que al final és el que hauria d’importar més als veïns i veïnes per sobre d’espectacles estèrils.

Això és pel que treballem al nostre municipi: per acordar, per ampliar la base social que creu en el treball municipal rigorós i per transformar en realitats l’energia i la gestió que cal reclamar als representants polítics.

El grup de CiU sembla que es continua estranyant de la voluntat conjunta de la resta de grups municipals amb representació a Sant Martí de tirar endavant Sant Martí. N’hi hauria prou amb tenir memòria per saber que no volem tornar a les formes de fer que històricament va practicar CiU a Sant Martí, basades en un rerefons de clientelisme, d’imposició per sobre del convenciment, de restricció continuada a l’esperit de contribució positiva de tanta gent del municipi i, a vegades, fins i tot d’amenaça.

Amb el Govern Martinenc d’Esquerres, l’ambient, el treball i la contribució en positiu al municipi es viuen i es veuen. I això, evidentment, no agrada als qui havien basat sempre els seus governs en una voluntat de control dels veïns i veïnes del municipi als dictats i voluntat de CiU.

Pertànyer a un col·lectiu que des de les primeres eleccions democràtiques ha contribuït a la vida política del municipi dóna perspectiva. I tenir aquesta perspectiva és imprescindible. No hem d’oblidar d’on venim per evitar tornar enrere. Convidem els martinencs a reflexionar sobre quan s’han viscut realment etapes de progrés i obertura al municipi: quan hi hagut acords, i en aquests acords el col·lectiu socialista sempre hi ha posat una voluntat de treball enèrgica i fruits palpables.

Comparteix!