La gent de Movem Sant Martí – Col·lectiu Socialista tenim molt clar que la paraula té valor i que el treball i l’esforç tenen resultats.

Escrit extret de El Martinet, publicat el juliol de 2016

 

Amb aquesta idea estem treballant al sí del Govern Martinenc d’Esquerres. Tots els membres del govern estem implicats amb treballar de valent per anar avançant com a municipi (l’activitat cultural està en plena forma amb accions diferents com la festa de Sant Jordi, el Festival EVA,…; el suport a les associacions avança; l’acció social ha augmentat els seus recursos per forjar la cohesió al municipi i garantir serveis bàsics; s’estan preparant accions amb mirada de futur com la biblioteca; la piscina ja ha obert amb millores, tarifes i horaris més flexibles; s’estan començant a desencallar aspectes urbanístics com el sector 7 a l’entrada al municipi i la taula de treball de la bleda; etc.).

Més enllà d’aquesta feina, hi ha el rum-rum del grup municipal de CiU i del trànsfuga Manel Romanos (que no havia fet pràcticament ni brot al govern) fent de crossa de CiU. Un trànsfuga que ha estat expulsat del grup d’ERC i un grup municipal de CiU que s’aprofita del trànsfuga per intentar posar pals a les rodes, no se sap ben bé amb quins objectius ocults.

L’encara regidor no adscrit Manel Romanos (que es nega a tornar l’acta de regidor malgrat no representar el grup amb el que es va presentar a les eleccions) demostra que, a banda de no treballar, només cerca objectius personals i, al mateix temps, evitar que el cap de llista del seu propi grup i el nostre candidat, Pere Cano, puguin ser alcaldes, tal i com està signat al pacte de govern. Tot plegat, bastant esperpèntic, sobretot perquè amb l’actitud del trànsfuga Romanos, de Ramon Carbó i del grup municipal de CiU no hi ha garantits que determinats projectes claus tirin endavant donada la seva actitud.

CiU de Sant Martí se n’aprofita i intenta fer filibusterisme a l’Ajuntament amb el suport del trànsfuga, i fins i tot assistim a vergonyants escenes de CiU fent-li “la pilota” al trànsfuga. Al grup de CiU i al regidor no adscrit Manel Romanos només els recordarem el que ha declarat recentment Artur Mas (La Vanguardia, 12/06/2016):

“La manera convergent de fer les coses és donar la paraula i complir-la, i si no pots fer-ho te n’avergonyeixes i demanes disculpes, però no en presumeixes”.

Des del col·lectiu socialista i Movem Sant Martí continuem allà on érem: vam adoptar un compromís que estem complint a base de treball i esforç. Batallarem contra el transfuguisme al nostre municipi i contra l’ús del transfuguisme per part de CiU. Però per damunt de tot no ens desviarem de l’objectiu de treballar activament i aportar lideratge perquè el govern municipal segueixi avançant, sobretot perquè sabem el que hi havia abans i no hi volem tornar.

Per altra banda, Movem Sant Martí – Col·lectiu Socialista continuem actius, aportant idees i solucions, intercanviant impressions, treballant pel municipi i preocupant-nos per millorar. No fa gaires dies, per exemple, vam tenir oportunitat de treballar i debatre experiències i iniciatives amb l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet, Núria Parlón, que ens va visitar a Sant Martí, posant l’accent en el suport social i el rigor que caracteritza els socialistes, però també en la innovació i el rejoveniment de les polítiques municipals.

Els socialistes som actius al municipi i també som capaços de poder parlar i treballar amb altres companys d’arreu per avançar més i millor. Per aquest motiu, per exemple, a les properes eleccions generals del 26 de juny, no volem que el nostre vot serveixi per tenir novament el PP al govern, ni cap opció que posi per davant el populisme sobre la necessitat de “tocar de peus a terra” amb voluntat d’acord. Volem més voluntat socialista i més rigor, perquè sinó ja sabem el que passa.

Mentrestant, a menys que imperi el sentit comú, al municipi haurem de tenir el rum-rum de l’aferrament a la cadira del trànsfuga Romanos, mentre no sabem ben bé els objectius i interessos obscurs d’ell i el grup de CiU. Però davant de tot això, des del col·lectiu socialista, respondrem amb més feina, més treball i més dedicació i implicació per Sant Martí, que és el que hauria de comptar per damunt de tot!

Les festes majors del municipi són un exemple de convivència, d’implicació social i d’activitat al municipi. Per tot això, des de Movem Sant Martí – Col·lectiu Socialista, volem desitjar als martinencs i martinenques unes bones festes majors!

Comparteix!