Davant la irresponsabilitat del trànsfuga Romanos i de Ramon Carbó, movem Sant Martí!

(escrit publicat el mes d’ agost a El Martinet)

El nostre objectiu és treballar pel municipi. Per això ens vam presentar a les eleccions amb una candidatura oberta i amb sentit de poble, anomenada Movem Sant Martí – Col·lectiu Socialista – Candidatura de Progrés. I el nom fa la cosa: moure Sant Martí, fer-ho des d’una vessant socialista i d’esquerres d’àmbit municipal, i fer progressar el municipi amb rigor, responsabilitat, energia, vocació de govern i gestió assenyada i decidida.

I ho seguirem fent, amb voluntat contínua de col·laboració amb aquells qui realment tinguin sentit de poble i responsabilitat. Ho seguirem fent fidels a la paraula i al compromís amb el pacte de govern que vam impulsar i acordar amb la CUP i ERC. Ho seguirem fent perquè no volem tornar enrere. I de la mateixa manera, parlarem clar quan algú demostri just el contrari. Un exemple d’irresponsabilitat i d’una manca esparverant de sentit de poble és el que justament van fer Ramon Carbó, el portaveu del grup municipal de l’antiga CiU, i el trànsfuga Romanos en al darrer ple. Ni més ni menys, van bloquejar “de la maneta” una proposta treballada pel govern amb l’objectiu d’iniciar una licitació del servei de neteja que inclou un augment del servei en espais com el castell, el pavelló poliesportiu o l’escola i que vam comentar en la corresponent comissió informativa. Es tracta de millores que aquest govern treballa per respondre a la voluntat d’avenç del municipi i a les necessitats dels veïns i veïnes. En canvi, Romanos i el grup municipal de l’antiga CiU hi van votar en contra afirmant que no entraven ni en el contingut de la proposta, sinó com una actitud simplement de bloqueig irresponsable. I ho van rematar afirmant que intentarien bloquiejar l’avenç d’un projecte en el que el govern estem treballant, que vam explicar primer a l’oposició (perquè creiem en la cortesia i la col·laboració), i que anunciarem ben aviat públicament: la biblioteca al municipi, un projecte clau del govern que està ben actiu. Ni aturarem projectes importants com aquest, ni deixarem de treballar-hi intensament.

Veient aquestes actituds incontrolades per part de Carbó i Romanos, la pregunta que ens hauríem de fer és: què aporten aquests senyors al municipi més enllà de la utilització de la pràctica del transfuguisme i el bloqueig irresponsable? Ben poca cosa més, sincerament, excepte “circ”. D’útil per al municipi, res. Tot plegat, ens porta a pensar si queda gent de l’antiga convergència amb seny que posi ordre al sí del grup de l’antiga CiU, que es negui a la utilització del transfuguisme i que faci imperar el sentit de poble davant d’aquestes actituds…

Hi ha línies vermelles que fan perdre la decència política: el transfuguisme i l’ús del transfuguisme en són exemples. Davant d’això, cal una reacció contundent i una defensa d’un govern democràtic que va ser constituït legítimament i que ara Romanos i Carbó no poden cambiar perque la llei no permet servir-se d’un trànsfuga per arribar a l’alcaldia. Aquesta actitud irresponsable, és una línia vermella que no hauríem d’acceptar col·lectivament. Per la nostra banda, com a representants convençudament democràtics de l’Ajuntament, seguirem fidels al treball i a l’esforç. El que ens importa és treballar per a tots els veïns i veïnes i ho estem demostrant amb fets (només cal informar-se de tot el que s’està fent). Que ningú dubti que ho seguirem fent més enllà de les actituds interessades d’altres que hi són per contaminar i per destruir, no pas per construir, que és el que justament estem fent des de Movem Sant Martí.

Comparteix!