Davant la mirada curta, treballem per a un municipi amb visió de futur

escrit extret de la publicació de setembre de ‘El Martinet’

El col·lectiu socialista – Movem Sant Martí creiem que cal treballar pel municipi no només pensant en el curt termini. Per això participem en un govern que està treballant per fer un projecte de biblioteca al municipi amb cara i ulls, amb una col·laboració econòmica molt important compromesa amb la Diputació i amb un projecte que ja ha començat el seu procediment després d’un esforç important de negociació i de cerca de recursos econòmics amb altres institucions. Al mateix temps, es tracta d’un projecte estratègic, que canviarà el sentit del Parc de la Pau per tal que el municipi tingui un espai cultural de referència amb la biblioteca com a centre neuràlgic. Les biblioteques són molt més que un lloc per anar a buscar llibres. Són un espai per a joves, petits, grans i gent de mitjana edat, un centre de cultura i de coneixement polivalent. És també un punt del programa electoral amb el que ens vam presentar, i juntament amb la resta del govern, es tracta d’un projecte clau que defensem amb fets.

Quan sentim el Sr. Ramon Carbó, del grup municipal de CiU, o el regidor trànsfuga Manel Romanos opinant amb menyspreu sobre el projecte de biblioteca que s’està impulsant, ens preocupa la seva curta mirada i la poca visió de futur per al municipi quan parlen fins i tot de bloquejos si d’ells depèn. La cultura, el comerç local (que el govern treballa de forma conjunta per seguir incorporant en l’activitat del municipi, com per exemple en la propera edició del Sarroca Medieval), l’entorn natural, la xarxa associativa,… han de seguir vertebrant el municipi, amb novetats però aprofitant el capital que tenim i el que podem tenir en el futur.

El govern municipal també està fent un esforç important per aportar transparència i modernitat a l’Ajuntament. Ja es poden fer instàncies per internet, s’està implantant el registre electrònic i el portal de transparència s’està omplint progressivament d’informació que no només és accessible per a l’oposició, sinó per a qualsevol ciutadà. Si l’any passat es va decidir fer públic què perceben els diferents regidors per la seva activitat (una cosa que el grup socialista havia demanat reiteradament a CiU i que mai s’havia produït), ara per exemple qualsevol ciutadà pot consultar la relació de factures de l’Ajuntament, el pressupost municipal desglossat, les actes de junta de Govern, etc. Es tracta d’informació que en època de govern de Ramon Carbó veritablement semblava un “secret d’estat”. Quan Carbó parla ara de democràcia (sabent el que havia fet quan era alcalde), que sàpiga que la transparència i la democràcia es millora amb fets com els que estem impulsant des del govern municipal.

Esperem que tota aquesta acció compromesa serveixi també per facilitar la voluntat de diàleg i de col·laboració a favor d’aspectes clau del municipi que, des del col·lectiu socialista – Movem Sant Martí, no deixarem d’exercir. Ho vam fer i ho fem participant en un govern municipal que és plural però que busca acords de treball conjunt dia rere dia, un fet molt valorable i que hauria de ser l’essència de l’activitat política. I ho volem seguir fent. Interpel·lem al grup de l’antiga convergència a que, si queda algú amb més seny i responsabilitat que Carbó, que treballem per sumar en aspectes clau del municipi, enlloc de fer dels intents de bloqueig i l’alineació amb el trànsfuga, una via frustrada per intentar accedir a l’alcaldia.

Per altra banda, en el sí del govern vam defensar les noves taxes i tarifes flexibles de la piscina i valorem les millores de manteniment i l’impuls d’un concurs públic per a la concessió del servei. Al mateix temps, però, cal tenir en compte per l’any vinent que l’execució del contracte per part de l’adjudicatari d’aquest any, més enllà del servei bàsic, no ha complert les millores addicionals que va presentar com s’esperava.

Davant d’aquells que auguraven grans catàstrofes, a nivell de serveis socials, per posar un exemple, s’han mantingut els serveis que hi havia i s’ha invertit en millorar la qualitat i eficiència dels serveis socials bàsics que ofereix l’Ajuntament (més hores d’atenció al públic, més plans d’ocupació per a joves, més inversió per donar suport als cuidadors de persones dependents, més inversió en ajuts a les famílies). S’han obert, així mateix, noves convocatòries d’ajuts per a material i sortides escolars i també per fomentar la pràctica de l’esport que arribaran a un bon nombre de martinencs, ajuts que se sumen als dels llibres de text que ja existien i que mantenim.

No ens agrada que la popularitat política es guanyi agitant símbols i fent declaracions amb mirada curta o populista sense concreció o treball més enllà. Ho veiem al país i al municipi, malauradament. Per part del nostre col·lectiu, preferim anar concretant fets pel municipi, reconeixent les deficiències que es puguin produir si cal i millorant-les, i gestionant amb pragmatisme, proximitat i la màxima efectivitat possible en aquells aspectes que ens corresponen en les responsabilitats que tenim en el Govern, sense deixar d’exercir coresponsabilitat en el futur del govern i del municipi.

Comparteix!