Populisme o feina complexa per avançar?

escrit extret de El Martinet, novembre 2016

Després de les eleccions als Estats Units d’Amèrica, molta gent es pregunta amb preocupació si els missatges populistes i els personalismes simplistes i suposadament forts per anar contra tot (quan formen part de la pitjor expressió d’aquest tot) estan arrelant a una majoria social. De fet, a Sant Martí hem viscut en el passat coses similars. Al mateix temps, nosaltres també ens preguntem si realment, davant d’aquestes tendències, no estem perdent l’enfocament cap a avançar en reptes que considerem més importants que el simbolisme, la duresa per la duresa o l’espontaneïtat malentesa. Reptes com la justícia social o la utilitat de les polítiques públiques (a tots els nivells, també a Sant Martí) són essencials i a la vegada complexos. I davant d’aquesta complexitat, hi ha dues opcions: o aferrar-se a la simplicitat i a qui diu anar a la contra de tot, o assumir la complexitat i afrontar-la amb capacitat de gestió i seriositat.
 
A Sant Martí, el Govern Martinenc d’Esquerres s’enfronta a reptes complexos, i per això hi som. La taula de treball de la Bleda, per exemple, és un procés complex, però es pot afrontar negant la major (que és el que feia CiU) o establint vies de diàleg per complexes que siguin. La determinació en la construcció d’una biblioteca al municipi, també n’és un altre exemple, en el que davant la negativa de CiU i el trànsfuga, no impedirà seguir explicant (també a CiU i al trànsfuga) els avenços i esperant que deixin l’actitud “Trump”.  I en això, tantes i tantes altres coses, com els avenços en la transparència municipal, la voluntat festiva i de cohesió social al municipi, la major claredat en el suport social, etc. Si Movem Sant Martí – Col•lectiu Socialista estem al govern és per la nostra tradició de voluntat de gestió rigorosa, d’afrontament de problemes complexos davant el simplisme practicat per alguns, i de voluntat de construir en un món que massa sovint s’esbrava volent destruir. No passarem a la banda del simplisme i defensarem la gestió responsable per complicada que sigui.
 
Es tracta d’una actitud i d’unes característiques que defineixen el nostre col•lectiu, per molt que venguin més altres actituds que ni compartim, ni afavorirem. Perquè des del simplisme, és impossible el socialisme, ja que la societat és de per sí complexa. I afrontar aquesta complexitat, és del més valent que coneixem…

Comparteix!