Això no és un joc

Els membres del grup socialista-Movem Sant Martí ens prenem amb seriositat la responsabilitat democràtica de participar a l’Ajuntament. Ens vam presentar perquè creiem que es poden fer coses positives pel municipi i perquè sempre hem cregut que les etapes d’autoritarisme i de caciquisme a Sant Martí havien de tenir una opció alternativa.
 
Quan veiem algunes actituds dirigides a mirar-se el melic o fins i tot a condicionar l’acció de govern a interessos partidistes, ens molesta profundament. Quan hem vist, per exemple, la poca responsabilitat de CiU i del regidor trànsfuga, Manel Romanos, utilitzant-se els uns als altres per interès personal, votant junts en contra de qualsevol proposta que passi pel Ple per positiva que sigui, ens indigna. Perquè suposa fer mercadeig interessat amb propostes que poden millorar el municipi en positiu. Ho hem dit en més d’una ocasió: Carbó i el trànsfuga no fan una moció de censura perquè no tenen una majoria democràtica per fer-la, ja que utilitzen un trànsfuga per pervertir el funcionament normal del plenari. 
 
Ens agradaria que imperés una mica més el sentit comú i de responsabilitat a CiU i que el grup en el seu conjunt deixessin de ser els reis dels bloquejos en contra del municipi. El govern ha parlat i ha convocat sessions de treball per temes específics (sessions sense retribuir, evidentment) i l’actitud de Carbó ha estat d’un desinterès total que demostra que el seu interès per millorar o progressar és nul.
 
Mentrestant, el govern no deixarà de fer feina malgrat la vergonya que suposa l’actitud del trànsfuga i la seva utilització per part de CiU. El govern té prou elements com per seguir exercint la seva responsabilitat, malgrat alguns temes siguin més difícils pels bloquejos ben inútils de Carbó i Romanos. L’activitat d’acció social i el dinamisme cultural i associatiu són exemples de què Sant Martí té molt a fer més enllà del politiqueig de curta volada que exerceixin i que, per primera vegada a la història del municipi, suposa la utilització d’un trànsfuga per guanyar votacions.
 
No deixarem de lamentar el greuge que això comporta pel municipi. I al mateix temps, no deixarem de pencar en positiu per un municipi millor. Hi ha dues actituds possibles ara a l’Ajuntament: o treball en positiu o el joc de bloqueig. El problema del joc de bloqueig és que, ni això hauria de ser un joc, ni ningú hauria de mostrar-se satisfet de bloquejar accions positives pel municipi per intentar canviar un govern que no poden canviar democràticament. Nosaltres, que ningú en tingui cap dubte, estem pel treball per millorar el municipi.

Comparteix!