Més enllà de la tàctica, el municipi!  

escrit extret de El Martinet, publicat el maig de 2017

Cada vegada més, som de l’opinió que cal diferenciar la feina positiva per al municipi i la capacitat de gestió, de la tàctica partidista que, massa sovint, a Catalunya però també al municipi, ens toca viure. L’escenificació pot arribar a tenir resultats electorals (a vegades ho observem amb preocupació dins i fora de les nostres fronteres), mentre que l’esforç i la feina positiva i de gestió realment té efectes positius en la gent, que són els que s’haurien de valorar més col·lectivament. Per això cal separar una cosa de l’altra i donar importància a allò que realment en té, a efectes de la millora del municipi, de la justícia social, de la bona política, de la proximitat, de la solució de problemes reals, etc.
 
A Sant Martí, vivim l’escenificació al ple d’un trànsfuga que, més enllà de la nul·la activitat com a regidor, s’asseu a fer com si res i es limita a aixecar la mà mirant quan l’aixeca el grup municipal de CiU. També vivim l’escenificació i la tàctica de CiU de simular o intentar bloquejos al ple municipal, encara que sigui a costa del municipi o que retardi projectes importants, un fet, per altra banda, imperdonable. No se sap ben bé què busquen, però està clar que res de bo per al municipi. I en d’altres temes de municipi i de país, hi ha més exemples…. molta escenificació i poc compromís de gestió per fer realitat, més enllà de la fe o del tactisme interessat, allò que pugui convenir al dia a dia.
 
Des de Movem Sant Martí estem plenament compromesos amb treballar pel municipi, sent conscients de la representativitat que ens van donar els veïns i veïns amb dos regidors, i que intentem portar al màxim a través del nostre esforç i dedicació, en aquest context. Volem demostrar la nostra voluntat de sumar més gent al carro del treball útil per al municipi, fent possible que puguem gestionar encara amb més força i sense el destorb inútil provocat per les tàctiques de mirada curta. 
 
I davant de tot això què podem fer? Treballar pel municipi. Ho veiem a nivell de serveis socials, a través del dinamisme cultural, de la comunicació i dels projectes que, de forma compartida, tira endavant i seguirà tirant endavant, malgrat els pals a les rodes interessats, el govern municipal amb el que estem compromesos.
 
A més, des de Movem Sant Martí tenim un focus clar: el municipi. Aquí i a les institucions del país. No en va, per exemple, vam presentar al Parlament de Catalunya a través del grup parlamentari socialista una esmena al pressupost de la Generalitat per incloure la construcció del gimnàs de l’institut, que malauradament va ser rebutjada. Però seguirem insistint i demanant que el boom de l’escenificació política ens deixi veure més enllà. 
 
Donem-li doncs, col·lectivament, la importància que mereix a l’escenificació, i comencem a valorar de forma clara la capacitat de gestió i de transformació, que és pel que hauria de servir l’acció política, al municipi i més enllà.

Comparteix!