Els col·lectiu socialista defensa obrir el pressupost a la ciutadania

En el passat Ple del mes de desembre l’Ajuntament va aprovar el Pressupost per a l’exercici 2015. Un any més, l’equip de govern no ha demanat el parer als partits de l’oposició i s’ha limitat a demanar el nostre vot a favorable al Ple. Volem assenyalar que no es pot esperar dels socialistes un acte d’adhesió a uns comptes que van ser presentats com una proposta ja definitiva i sense possibilitat de poder negociar cap punt, deixant clara la falta de voluntat de diàleg del govern i de l’alcalde Carbó. Un full de ruta que en definitiva no compartim.

De l’aprovació del pressupost se’n deriven tres conclusions importants: la primera, que és un pressupost sense canvis i continuista amb la tendència dels últims anys. La segona: el pressupost demostra que ens trobem a final de legislatura i de sobte es comencen a fer obres, potser perquè tenim les eleccions municipals a tocar. I la tercera: es posa de manifest una vegada més la nul•la voluntat del govern de CiU d’obrir l’Ajuntament a la ciutadania, més enllà del vot de cadascun de nosaltres en les eleccions, i d’obrir processos de participació en la presa de decisions transcendents com el pressupost.

En el mateix Ple vam preguntar al govern quin era el pla que tenien per aplicar la llei de transparència, per tal que gran part de la documentació relacionada amb els afers de l ‘Ajuntament pugui estar a disposició de tots els martinencs.. En aquest cas, no se’n va fer cap comentari més enllà del “ja tenim romanent”.

Article d’opinió del col·lectiu socialista (El Martinet, desembre 2014)

Comparteix!

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*