COMUNICAT DE LA CANDIDATURA DE MOVEM SANT MARTÍ-COL·LECTIU SOCIALISTA-CANDIDATURA DE PROGRÉS (MOVEM-CP) EN RELACIÓ A LA CONSTITUCIÓ DE L’AJUNTAMENT I DEL NOU GOVERN MUNICIPAL

A les passades eleccions municipals, la candidatura de Movem Sant Martí – Col·lectiu Socialista – Candidatura de Progrés (MOVEM-CP) vam obtenir un major suport electoral i vam mantenir dos regidors com a representants a l’Ajuntament. En aquest context, volem manifestar l’agraïment a totes les persones que van dipositar i expressar la seva confiança a la nostra manera de fer, al treball realitzat amb dedicació i esforç en la darrera legislatura i al tarannà constructiu que hem practicat i practicarem.

El dia 15 de juny es va constituir el nou Ajuntament, del qual els nostres regidors, Pere Cano i Albert Tort, en formen part, ara des de l’oposició després del pacte entre FOMENT, CUP i ERC, que no ha admès un govern més ampli. Des de MOVEM vam mostrar-nos oberts al diàleg i al pacte sense condicionants previs, però segons FOMENT, els altres signants d’aquest pacte (ERC i CUP) van posar com a condicionant que no hi hagués MOVEM-CP en la fórmula de govern, una condició també acceptada per FOMENT.

Amb 6 vots en el plenari, només un més que els 5 obtinguts per part del nostre cap de llista Pere Cano, s’ha escollit un nou alcalde. Sempre hem defensat que els governs haurien de practicar el diàleg, ser transversals i tenir vocació de representar de manera inclusiva a tothom, de manera àmplia, si realment volen ser de “tothom i per a tothom”. Seguirem defensant-ho: els acords de municipi no haurien de ser mai en base a una política de blocs, sinó fruit de la suma transversal de regidors i regidores en benefici del municipi.

Els integrants de l’actual govern han decidit al seu torn els regidors que formaran part de l’oposició, en la que MOVEM hi tindrà un paper principal, actiu i exigent. Ho farem, això sí, amb voluntat de sumar cercant la transversalitat en benefici del municipi, defensant que l’Ajuntament i el Govern respectin la neutralitat institucional, alhora que siguin clars en les propostes i eficients en implementar-les. Movem Sant Martí continuarem treballant a través dels nostres regidors de l’Ajuntament i del grup de la candidatura des de l’oposició, amb un estil responsable, constructiu i contundent quan calgui, conscients dels reptes de la nova legislatura i aprofitant l’experiència de gestió a l’Ajuntament.