Treball constructiu i en positiu. Movem Sant Martí!

Participar en la política municipal hauria de servir per treballar de forma constructiva, en positiu, per a tothom i amb iniciativa. Al col·lectiu socialista i Movem Sant Martí ho tenim molt clar. Per això, des del govern municipal, treballem perquè els projectes de caire socialista amb els que ens vam comprometre, avancin a través de la nostra determinació i capacitat de sumar-hi adhesions (iniciatives socials, activitats de joventut que cal començar a impulsar més decididament, projecte de la biblioteca, impuls cultural, projectes per al castell, projecte de millora de la piscina, millores en la seguretat com les càmeres instal·lades recentment, la màquina de neteja que es comprarà properament, les revisions de l’IBI i de la taxa de brossa que s’estan preparant per a una major equitat fiscal, etc.). Això és el que significa enfocar el treball municipal, independentment de les estratègies polítiques, en una missió clara: fer avançar el municipi a curt termini i també amb visió constructiva i projectes de futur. Per fer-ho, la necessitat de cercar acords des de la diferència és essencial i té a Movem Sant Martí com a garantia perquè els projectes de legislatura s’iniciïn, es facin avançar i ningú es conformi amb què estiguin aturats. Per això, Movem Sant Martí va ser, és i serà necessari.

No ens trobarà ningú en l’enfrontament estèril, ni en les lògiques de tirar-nos els plats pel cap per aconseguir vots de qui vulgui viure d’estar enfrontat amb uns o altres. Tampoc ens trobaran en els tòpics partidistes. Per moure Sant Martí el que cal és treballar per construir, no per destruir. I en això estem, amb tothom que vulgui col·laborar. I no ens aturarem ni ens acomodarem. Per exemple, ja s’ha constituït també la comissió per seguir les ocupacions il·legals, una iniciativa del grup socialista-Movem Sant Martí, ja que considerem que és un problema a seguir de prop, i que ara començarà a treballar. Tot això, juntament amb l’acció que els nostres regidors, com a primer i segon tinent d’alcalde, estan fent a l’Ajuntament en aquest últim any de legislatura, servirà també per preparar un projecte propi a més llarg termini per als propers anys.

Movem Sant Martí té com a objectiu mirar també més enllà i defensar al municipi l’aposta per a projectes d’energia verda (el projecte de biblioteca que vam iniciar i que seguim impulsant, per exemple, té ja un projecte executiu que permetrà licitar en breu les obres preveient ja un edifici de consum energètic de menys de 20 kwh/m2 l’any d’energia primària no renovable), d’arribada d’infraestructures de telecomunicacions necessàries com la fibra òptica i de millores del transport públic. Tot plegat són reptes complexos en un municipi com el nostre, que no es gestionen en dos dies, però que requereixen insistència i que algú hi comenci a posar el focus d’atenció. Per això en serem els principals impulsors amb mirada estratègica.

El compromís amb el municipi de Movem Sant Martí implica col·laborar amb la resta de formacions polítiques (i som els qui hem tingut capacitat d’entesa i hem col·laborat amb totes elles, amb màxima energia quan volen o ens deixen), però sempre aportarem la nostra decisió i determinació per anar més enllà del conservadorisme, de la mirada curta i del populisme sense més acció que la queixa per no fer. Cal mullar-se, tirar endavant projectes i no aturar-nos.

No volem acabar aquest escrit sense celebrar la convivència i l’ambient festiu i cultural de les festes majors dels nostres barris i del municipi. El voluntariat i el compromís amb el municipi de gent de totes les edats i de diferents racons del municipi són un dels nostres actius principals com a municipi. L’impuls cultural i associatiu és també un eix d’acció que sempre considerarem essencial per Sant Martí i que seguirem treballant per impulsar, amb capacitat de diàleg i interacció amb joves i grans, amb obertura de mires i amb un objectiu clar: posicionar Sant Martí i tornar-li a donar la importància com a municipi actiu i dinàmic en el marc de la comarca i de l’Alt Foix que mereix. Només des del progressisme i el treball seriós, responsable, amb capacitat de gestió, amb experiència i amb aire jove és possible avançar cap al Sant Martí en el que aspirem a viure en els propers anys.