Governar hauria de significar planificar, decidir i executar

Què van pactar?

El grup socialista – Movem Sant Martí, a l’oposició després de l’acord entre FOMENT i les dues formacions polítiques que van obtenir menys vots al municipi (ERC i CUP), hem presentat una proposta de resolució al Ple Municipal perquè es faci públic el Pla de Govern d’aquesta legislatura. Més de tres mesos després de la constitució de l’Ajuntament i de l’anunci d’aquest Govern, no hi ha ni tant sols un Pla de Mandat (allò que pensen fer) publicat de manera transparent per a tots els martinencs i martinenques. Què van pactar doncs? Només com es repartien les regidories?

Transparència en allò que es vol fer i gestió, no improvisació.

La frase de l’alcalde ha estat en alguna ocasió que no sabien què farien, però sí que havien acordat com. Curiós, si més no… Només cal repassar la legislatura anterior, amb governs amb participació de Movem Sant Martí, per adonar-se que com a mínim, els pactes portaven associats una llista d’objectius i tasques concretes a assolir, que després, permetien gestionar amb visió i rigor.

Moció del nostre grup per demanar que es publiqui un portal web amb el pla de mandat

Per això, d’acord amb el nostre programa electoral, exigim que es publiqui durant el mes d’octubre un portal web amb el pla de mandat per a la legislatura 2019-2023, amb el pla estratègic i el pla d’accions planificades, accessible per als veïns i veïnes del municipi i amb eines de seguiment. És el mínim que hauríem de demanar a un govern que pregonava ser de tothom i per a tothom i de fer-ho tot diferent, i que, en canvi, ha resultat que la seva creació s’ha basat en excloure, en reduir les comissions informatives a una cada dos mesos i no publicar ni l’acord pactat ni un Pla de Mandat. I si no hi ha pla de mandat, com poden tenir clar què farà el govern amb els diferents reptes plantejats i quines idees concretes pensa tirar endavant, tenint en compte que s’han de gestionar ja des d’ara. Com podrem fer el seguiment? Han entès que l’acció d’un govern en un Ajuntament no es pot improvisar? Esperem que aquest escrit els faci recapacitar i que veiem publicat el pla i el puguem discutir al plenari, fent plens de debat de l’estat del municipi els anys següents, amb participació de l’oposició.

Mentrestant, fem propostes…

El grup socialista proposarà idees i propostes als plens municipals per a temes específics per al futur immediat del municipi. Seguretat, municipi verd, visió estratègica del municipi, joventut i gent d’edats diverses, mobilitat, neteja, cultura, espai públic i convivència són exemples dels eixos clau del nostre programa de 100 propostes de govern que vam presentar a les eleccions. D’entrada ja hem registrat una moció en la que demanem que es preparin unes ordenances que, d’acord amb la llei, incloguin bonificacions del 50% de la quota íntegra de l’IBI per als bens en els que s’hagin instal·lat sistemes per a l’aprofitament tècnic o elèctric d’energia renovable provinent del sol, del 50% de la quota corresponent als subjectes passius que tributin per quota municipal i que utilitzin o produeixin energia a partir d’instal·lacions per a l’aprofitament d’energies renovables o sistemes de cogeneració, i del 95% a favor de les construccions, instal·lacions o obres en les que s’incorporen sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar.

Tenim dos regidors de l’Ajuntament a l’oposició: escriu-nos i serem la teva veu

Els nostres dos regidors, Pere Cano i Albert Tort, treballen des de l’oposició com a regidors de l’Ajuntament, amb un objectiu clar: estar atents als problemes, escoltar aquells qui tenen propostes, i ser la veu als plens municipals i en l’acció municipal d’allò que cal millorar al municipi, controlant allò que faci (o no faci) l’actual govern i proposant millores i propostes, com sempre, amb una oposició responsable i exigent, i amb l’experiència de govern de l’anterior legislatura.