A qui volen enganyar?

El mes de setembre hi va haver ple municipal ordinari a l’Ajuntament. Un ple que va servir per posar en evidència que CUP, ERC i Foment fan tot el contrari a la promesa de ser més transparents, diferents i bons que ningú:

  • Un invent perquè els dos regidors de Foment que faltaven cobrin més.  El govern de Foment, CUP i ERC va aprovar crear una comissió perquè els dos regidors de Foment que no formaven part de la Junta de Govern (per llei només poden haver-hi quatre membres), cobrin cada setmana (cadascun d’ells), 75 euros més per assistència a aquest òrgan, inventat amb la idea clara de saltar-se la limitació legal. S’inventen doncs una comissió, que es reuneix cada setmana (igual que la Junta de Govern), cobrant el mateix, i amb només dos membres (els que per llei no podien estar a la Junta de Govern). A qui volen enganyar? El problema ve quan es retorça la legislació per interès d’un pacte partidista amb diners públics.
  • Vam demanar que el govern publiqui un pla de govern. Els grups del govern tripartit van rebutjar la proposta que vam presentar des de Movem Sant Martí demanant que el govern publiqués en un portal disponible per a tots els martinencs i martinenques el pla de mandat (especificant allò que pensen fer) per transparència i seguiment. També vam demanar que es faci un ple anual sobre l’estat del municipi. Els grups del govern hi van votar en contra. Serà que no hi ha pla de govern encara? Esperem que la nostra insistència serveixi perquè el tinguin i el publiquin ja… D’entrada, no han publicat ni tant sols el pacte de govern (que sempre s’havia difós just després de la constitució de l’Ajuntament). Ja han passat força mesos i caldria que passessin de la prospecció a l’acció, explicant abans què pensen fer.
  • Aprovada una moció de Movem Sant Martí per demanar que s’introdueixin bonificacions per estalvi i eficiència energètica als impostos municipals. Des de Movem Sant Martí considerem que és amb propostes positives com aquestes que podem avançar. Curiosament, el regidor del govern que representa la CUP, es va abstenir, votant diferent de la resta de regidors de l’oposició i del seu propi govern.

Això sí, han prioritzat algunes coses: la pancarta al balcó de l’Ajuntament i canviar el nom de La Placeta per 1 d’octubre. I de pas, polititzar per primera vegada l’entrega del segell de Pere III (que es va crear per homenatjar persones destacades del municipi) en el marc del Sarroca Medieval. I si comencem a posar focus en el que importa, per evitar que ens colin, amb distraccions, escàndols com els que ja van sorgint?