Seguim treballant en positiu i fent oposicio exigent

Resum del darrer ple municipal de gener de 2020

🔈💌 Dijous passat al ple, vam seguir treballant en positiu i de manera exigent des de l’oposició:

🗣📍Davant d’una moció de Junts sobre la Bleda, que no hem votat a favor cap altre grup, hem reafirmat la necessitat d’una comissió de claredat a La Bleda (proposta que vam fer meditadament a la campanya) i hem demanat que el govern municipal la constitueixi ja amb representants dels diferents grups municipals, dels veïns i veïnes i tècnics. Foment, que al programa electoral va saludar de manera sorprenent la proposta de Junts, ha dit ara, després de l’exposició que vam fer al ple, que està més en la línea proposada pel nostre grup socialista – Movem Sant Martí. Hem recordat que no es poden proposar falses dreceres (ja es va fer fa anys amb el vot de CiU i ERC a la Serra de Baix prometent que tot es resoldria passant el sistema urbanístic de cooperació a compensació) i que la Taula de Treball no va ser fallida, sinó incompleta (perquè l’alcalde de la CUP la va finalitzar de manera inacabada anunciant un suposat acord no aplicable ni suficientment concretat) i que ara cal que el Govern es posi a treballar més enllà de la retòrica. Nosaltres hem plantejat ja com en més d’una ocasió.

🎼🚶‍♂️📚 Compromís amb projectes en col•laboració amb altres institucions: Hem recolzat l’addenda econòmica per a l’Escola de Música de l’Alt Penedès, el conveni de joventut amb el Consell Comarcal, el canvi de setmana dels plens ordinaris pe lr afavorir l’assistència als consells d’alcaldes i l’adhesió al conveni Educació 360, tot i recordar que l’adhesió al conveni no porta d’entrada associat cap projecte amb recursos econòmics i per tant, s’hauran de desplegar.

🏛 Biblioteca i pressupostos: Li hem dit a l’alcalde que va ser desafortunat comparar el procés de la biblioteca amb com han fet els pressupostos (se’ls han cuinat ells a corre cuita, van fer una comissió informativa surrealista i pel dilluns següent ja convocaven el ple sense cap participació). Li hem recordat que la biblioteca va ser un acord del govern, amb un estudi econòmic i d’emplaçaments fet per la Diputació, presentat públicament i amb un projecte aprovat unitàriament amb deu vots a favor i un sol vot en contra. Ben diferent a com han fet el pressupost la CUP, ERC i Foment. I això que deien ser els millors i els més participatius i transparents…. Per això no hi vam ser en aquell ple, perquè cal expressar que així no es fan les coses!

🚨 Hem dit a la regidora d’ensenyament que de les fotos de trobades en restaurants n’esperem almenys resultats més concrets. I també li hem dit que va ser lleig que el Conseller Bargalló vingués a la comarca i es trobés amb alcaldes i regidors només d’ERC per a temes institucionals. Caldria separar partit i institucions.

🎯👵🏻👨🏻‍🦳 Hem explicat que som progressistes. I que per a nosaltres, quan hem estat al govern municipal, sempre hem intentat que hi hagi projectes de legislatura. Hem lamentat que el govern actual no plantegi ara ja un projecte que per a nosaltres ha de ser estratègic per al municipi: el centre de dia i consultori.

📜 Seguim esperant veure alguna estratègia clara davant l’incivisme. De moment, no hi ha ni comissió de seguretat que faci d’això un tema crucial ni s’ha reactivat la comissió per al seguiment de les ocupacions il•legals que MOVEM va començar a activar i que el (ja no tant) nou govern no ha reunit més.