Actius i preparats per Sant Martí

escrit extret de El Martinet, gener 2020

Portem ja mig any del ja no tant nou govern de la CUP, ERC i Foment a Sant Martí. Mig any que ha servit per constatar que, de prometre un “govern de tothom i per a tothom” abans de les eleccions i de sortir uns resultats molt repartits que ben bé ho justificaven, Foment va passar a formar amb la CUP i ERC un “govern d’uns quants” que ja deixa en la memòria etèria de les promeses electorals allò de “fer-ho diferent”.

Perquè, és clar, això de crear una comissió de barris ràpid i amb només tres regidors membres, tots de Foment (l’alcalde i els dos regidors que no poden cobrar legalment de la junta de govern), enlloc de posar-hi un membre de cada grup polític de l’Ajuntament, la disminució de les comissions informatives (de cada quinze dies a cada dos mesos), no estar fent ja un procés participatiu per al pressupost i les ordenances (que per falta de previsió del govern no es modificaran aquest any malgrat la proposta de MOVEM aprovada pel ple al setembre de bonificacions de l’IBI per fomentar l’eficiència energètica), amb el vot en contra de CUP, ERC i Foment a la proposta de Movem per publicar un portal web participatiu amb un pla d’actuació municipal i un ple anual de debat sobre l’estat del municipi,…. no corresponen pas a cap “capgirada” de l’Ajuntament sinó més aviat a l’estil convergent de sempre, aquesta vegada amb el beneplàcit d’ERC buscant alguna foto i la CUP intentant marcar el ritme.

Us convidem a recordar tot el que es va fer amb la participació de Movem al govern municipal abans de les darreres eleccions. Ara que estem a l’oposició, seguirem treballant amb propostes (a veure si el govern les acaba acceptant encara que sigui només per insistència de MOVEM) i amb una posició de control i exigència al govern (que després de mig any ja n’hauria de tenir poc de “nou”).

Encarem doncs l’arribada de l’any 2020, actius i preparats, com a oposició exigent i opció útil per al municipi. BONES FESTES I MILLOR 2020!