Valorem els fruits de la nostra tasca, fem oposició exigent i plantegem propostes

escrit extret de El Martinet, febrer 2020

El grup socialista – Movem Sant Martí hem demostrat que quan formem part del govern, era possible iniciar onades de progrés. En aquesta legislatura, el pacte entre CUP, ERC i Foment després de les eleccions ens porta a: (1) Estar atents als projectes en marxa que ja han vist la llum o que s’acabaran aquesta legislatura i que havíem treballat. (2) Fer oposició exigent com a regidors de l’Ajuntament per posar en evidència les carències del govern municipal. (3) Seguir fent propostes en positiu. Un oposició ben diferent a l’estil dels partits de l’actual govern i a Junts per Sant Martí.

El darrer ple municipal en va ser un exemple:

  • Vam reiterar la nostra proposta de comissió de claredat a La Bleda amb representants dels diferents grups municipals, veïns i veïnes i tècnics. Foment, que al programa electoral va saludar els postulats de Junts, va dir que ara està més en la línia proposada pel nostre grup. Vam recordar també que no es poden prometre falses dreceres (com a exemple, fa uns anys amb el vot de CiU i ERC a la Serra de Baix van prometre que tot es resoldria passant el sistema urbanístic de cooperació a compensació). Per a nosaltres, la Taula de Treball no va ser “fallida”, sinó incompleta, perquè l’alcalde de la CUP la va tancar sense la concreció necessària per poder fer aplicables les seves conclusions.
  • Vam reafirmar el compromís amb projectes de col•laboració amb altres institucions, en especial amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, on seguim saludant i impulsant  iniciatives com l’Escola de Música de l’Alt Penedès o convenis com el de joventut o per obtenir un treballador addicional a la brigada municipal.  
  • Vam recordar a l’alcalde que va ser desafortunat que comparés el procés de la biblioteca amb l’aprovació dels pressupostos municipals (se’ls van cuinar a corre cuita  sense cap participació i amb un ple precipitat i improvisat). La biblioteca en canvi, va ser un acord de legislatura, amb un estudi previ de la Diputació, presentat públicament i amb un projecte aprovat unitàriament al ple (deu vots a favor d’onze).
  • Vam dir a la regidora d’educació que de les fotos de trobades en restaurants n’esperaríem resultats concrets, després que el Conseller Bargalló es trobés a la comarca amb alcaldes i regidors només d’ERC i que l’Ajuntament ho tractés com una reunió institucional sense cap concreció. Per cert, ara hem vist que el projecte de pressupostos de la Generalitat no contempla cap inversió directa per a Sant Martí, tampoc per a la reforma de l’escola.
  • Vam lamentar que el govern actual no plantegi ja un projecte que per a nosaltres ha de ser estratègic: el centre de dia i consultori.