Movem Sant Martí demana crear una comissió de seguretat amb tots els grups municipals i preveure un tercer vigilant al municipi

Els regidors del grup municipal socialista – Movem Sant Martí a l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca, Pere Cano i Albert Tort, han registrat una proposta de resolució per al proper ple municipal amb l’objectiu “d’insistir al govern municipal en la necessitat d’abordar amb determinació els episodis d’incivisme, inseguretat i incompliment de les ordenances municipals que s’estan observant”. També asseguren que cal una comissió de seguretat que vagi més enllà del regidor actual de governació perquè “la convivència en un municipi com el nostre és un repte clau que ha d’anar més enllà dels rols de govern i oposició, més encara quan no observem en l’actual regidor la diligència necessària”. Els regidors de MOVEM indiquen que “evidentment estem davant de temes complexos, però que no es poden abordar ni amb negacionisme, ni amb autocomplaença, ni desistint… tampoc amb exageració flagrant“ i afegeixen que “de fet, el municipi compta amb una ordenança de convivència ciutadana que l’Ajuntament ha de vetllar per aplicar”.

Els regidors de MOVEM han recordat que “darrerament s’estan produint alguns episodis evidents que pertorben el descans dels veïns i veïnes en determinades zones, sortides nocturnes poc respectuoses, actituds incíviques, vehicles que no respecten el descans, incompliments de les normes de trànsit…” i per això, asseguren, “venim insistint amb la necessitat de crear una comissió de seguretat que compti amb representants dels diferents grups, que tingui una interlocució formal amb veïnes i veïns i que inclogui la tasca que s’havia iniciat en la comissió de seguiment d’ocupacions il·legals que es va crear el darrer any de l’anterior legislatura i que el govern de CUP, ERC i Foment no han tornat a activat en aquesta legislatura”. També posen com un exemple més, que han aparegut vàries pintades al municipi signades per Arran, col·lectiu vinculat a la CUP que està en el govern municipal, i que malgrat les ordenances municipals prohibeixen aquest tipus de pintades a la via pública explícitament, el govern municipal mira cap a un altre costat.

En la proposta, insisteixen també en la transparència. Per això els regidors de MOVEM “tornem a demanar, com ja vam fer una anterior comissió informativa, que se’ns faci arribar el detall d’expedients sancionadors que s’hagin aplicat en els darrers mesos, ja que ho vam demanar fa dues comissions informatives,  però sembla que no arriba”.

MOVEM també proposa en la seva proposta que, “el govern municipal inclogui com a previsió en el proper pressupost municipal una plaça de tercer vigilant al municipi”, recordant que en el darrer any de l’anterior legislatura, amb MOVEM al govern, ja es va fer un esforç per passar d’un a dos els vigilants municipals. Ara, asseguren, preveure la necessitat d’un tercer vigilant és clau per fer possible un pla d’horaris per optimitzar i fer efectiva una vigilància en espais i horaris conflictius, combinant més d’un vigilant, especialment a la nit.