Movem Sant Martí lamenta les males costums de “majoria absoluta” del govern de Foment, ERC i CUP

  • El grup municipal socialista – Movem Sant Martí ha lamentat la manca de voluntat del govern de participació real dels regidors de l’oposició en la definició d’un pressupost.
  • Asseguren que el pressupost no conté “canvis rellevants, no s’explicita el quadre d’inversions de la legislatura, hi ha una cortina de fum de  participació ciutadana de només 20.000 euros respecte els 2,7 milions del pressupost (0,7%) i parteix d’una execució del pressupost anterior que deixa prop d’un milió d’euros no executats a desembre de 2020”
  • El grup de Movem també considera que, en moments com l’actual, el govern municipal, “que ja no és nou, però està revelant les actituds de majoria absoluta de sempre al municipi”, hauria de treballar acords amb el grup de Movem, enlloc d’enrocar-se volgudament en un govern tancat en sí mateix, poc efectiu i que no vol practicar la cerca d’acord en temes com el pressupost i projectes estratègics per al municipi.

El grup socialista – Movem Sant Martí a l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca ha votat en contra del pressupost municipal, perquè segons el regidor de Movem Albert Tort “això és el que ja li està bé al govern municipal i és el que sembla que busca, tal i com ha fet les coses.  Perquè una vegada més, malgrat haver-ho advertit l’any, el govern municipal de Foment, ERC i la CUP, no ha volgut cap participació de debò del grup de Movem Sant Martí.” Movem ha recordat que l’actitud del regidor de la CUP en el ple, per exemple, contrastava amb les paraules del discurs d’investidura l’alcalde més d’un any i mig abans, quan va dir que no afrontaria el mandat com “si uns fóssim del govern i d’altres l’oposició”.

Movem ha explicat que es va convocar la comissió informativa preceptiva la setmana anterior al Ple per passar el tràmit i que el govern no va saber respondre quines partides havien pujat o hagut de baixar i, en la comissió, “se’ns va dir que ja se’ns respondria al Ple”. Segons Movem, “Foment que deia que prometien ser diferents, juntament amb ERC i la CUP que abans deien lluitar contra l’estil de majoria absoluta, sembla que ara, renoi, li han agafat el mateix gust” en moments en què caldria treballar “l’acord, l’entesa i la col·laboració”, especialment en temes com el Pressupost o els projectes estratègics per al municipi.

Movem va posar de relleu al plenari que, a data 16 de desembre de 2020, data de l’estat d’execució enviat pel mateix govern, s’havien executat només aproximadament 1.770.000 euros dels més de 2.770.000 euros del pressupost, és a dir, un milió d’euros sense executar. Van posar com a exemple partides com la de Serveis d’atensió social – Gent gran (de 60.000 euros en quedaven 50.896 al desembre de 2020), la d’atencions benèfiques i assistencials (sobre les ajudes per la COVID), amb 17.342 euros sense executar, o d’altres referides a inversió d’aigua, vies publiques urbanes projectes d’inversió,…

Movem també va aprofitar per recordar que de la Comissió de seguretat, civisme i ocupacions, “no n’hem sabut res més”, i que “això sí, hi ha 3700 euros més per pintar el cementiri trets d’una previsió de recaptació del doble en taxes del cementiri, aprovades pel govern en les ordenances”.

El grup socialista – Movem Sant Martí també va preguntar pel quadre d’inversions, demanant transparència sobre els projectes de la legislatura, que no s’ha inclòs, segons el govern municipal, per prudència, i va tornar a insistir: “com que no ens ho pregunten, ja els hi diem: destinin per exemple els més de 600.000 euros que venen de la Diputació al nou Centre de Dia i Consultori i facin-ho d’acord amb els grups de l’oposició que així ho demanem insistentment”.

Finalment, Movem Sant Martí també va ressaltar que la “suposada participació que vol vendre el regidor de la CUP amb l’aplaudiment de Foment i ERC representen al pressupost 5000  i 15.000 euros per millorar mobiliari urbà (cosa que amb els diners que hi ha, podrien fer més sense que els ho  diguessin). Saben quin percentatge representa això que en diuen participació (20.000 euros) respecte als 2.781.235€ del pressupost? Un 0,7%… de suposada participació, amb un procés amb un 0% de participació dels regidors de l’oposició escollits democràticament en aquest Ajuntament, perquè així es va negar a fer-ho per dues vegades malgrat la nostra demanda el regidor de participació, una i altra vegada”.

Movem Sant Martí també va preguntar si hi havia hagut alguna proposta no considerada per inviable, i el regidor de participació va explicar que la rehabilitació de les escoles de la Bleda no es podia fer pel conflicte urbanístic. L’alcalde també va dir que ho havien visitat i que no hi havia perill per a l’edifici. El regidor Albert Tort va afirmar: “els proposo que visitem juntament amb regidors de l’oposició aquest espai perquè podrem segurament concloure conjuntament que sí que cal i és possible arranjar els aspectes més greus de l’edifici.”