Des de l’oposició, també treballem amb propostes

escrit publicat el mes de gener a El Martinet

Dos motius principals van provocar la nostra sortida del govern municipal: D’una banda, la inacció en temes importants pel dia a dia, malgrat la nostra insistència i més enllà de les regidories que van ser de la nostra responsabilitat. Aspectes com la gestió diària, el manteniment del municipi, els projectes estratègics que requereixen acció constant i organitzada,… en són exemples. I per altra banda, la sobreactuació de CUP i ERC fins a límits que pretenien traspassar el respecte a la pluralitat i l’apropiació partidista de l’Ajuntament, que encara van provocar una disminució més gran de l’esforç dedicat a respondre amb rigor i responsabilitat a la tasca que ha de fer un govern municipal al nostre entendre.
En tot aquest context, el nostre objectiu era i és moure Sant Martí. Sigui des d’on sigui, nosaltres seguirem treballant amb rigor i responsabilitat, com mereix una proposta municipal i plural com la candidatura del col·lectiu socialista – Movem Sant Martí. Per això, ara des de l’oposició, seguirem treballant amb propostes que buscaran impuls, transparència i necessitat d’abordar problemes del dia a dia del nostre municipi.
Aquest mes de gener, ja hem registrat a l’Ajuntament les següents peticions:

· Que s’actualitzi el web municipal amb les darreres actes de ple i de les juntes de govern, per tal que siguin consultables per a qualsevol ciutadà, facilitant així l’acció de control.
· Que se’ns faciliti la còpia de l’acord formal de canvi de nom del “Carrer Joan Carles I” per “Carrer de la República” (anunciat a tota pressa per l’actual govern de tres regidors per centrar l’atenció en això), un informe sobre el procediment legal que s’ha seguit i la llista d’accions de participació i informació als veïns i veïnes que s’han utilitzat.
· Que se’ns faciliti com a regidors un informe de secretaria-intervenció amb la previsió d’increment de recaptació per l’IBI (contribució) que el govern actual aplicarà aquest 2018. Cal recordar que, malgrat la nostra insistència en un tema tant important, no hi va haver contactes ferms per acordar i tramitar un ajustament de l’IBI, que havia d’aprovar el plenari abans d’acabar el 2017. Això provocarà un increment desmesurat d’aquest impost municipal que pagaran els veïns i veïnes, sabent per anticipat que això seria així si no es feia la feina d’ajustar a temps el coeficient que fixa l’Ajuntament.

I també, de cara al proper ple del mes de gener, hem registrat les següents propostes de resolució:
· Una proposta de resolució per tal que el ple creï una comissió d’estudi, amb participació de voluntaris i representants dels diferents grups municipals, sobre ocupacions il·legals i fraus municipals a Sant Martí Sarroca.

· Una proposta de resolució per manifestar el rebuig de l’Ajuntament a qualsevol pintada que atempti contra la pluralitat democràtica i que no respecti l’espai públic d’acord amb les ordenances municipals. Volem un municipi ordenat, plural i en què el govern sigui respectuós amb les mateixes normes de convivència que s’aproven a l’Ajuntament.
Les propostes de resolució i l’activitat municipal que tirem endavant les podreu llegir íntegrament al web www.movemsantmarti.cat