Comunicat del nou Govern Municipal

COMUNICAT

Movem Sant Martí arriba a un acord de municipi per desbloquejar la situació política de Sant Martí Sarroca

Movem Sant Martí vam afirmar el mes de març a través dels nostres regidors, Pere Cano i Albert Tort, que posaríem tot l’esforç possible en la consecució d’un nou plantejament de govern a Sant Martí que permetés reconduir la situació política al municipi, caracteritzada per bloquejos a projectes clau i per un govern de només tres regidors (CUP i ERC) que implicava deficiències importants en la gestió i el manteniment del municipi, i que estaven degradant de manera preocupant l’administració, la qualitat democràtica i l’estabilitat i funcionament de l’Ajuntament. La voluntat d’aconseguir un nou plantejament, vam afirmar ja llavors, es preveia complicada, però de no aconseguir-ho es perdria inútilment el darrer any de legislatura, i en aquest sentit ens vam comprometre a treballar més enllà d’estratègies partidistes. Així mateix, el grup socialista – Movem Sant Martí també vam expressar que la solució havia de passar per un govern el més ampli possible, sense Ventura com a alcalde (que posa l’estratègia nacional per davant dels objectius de municipi, que no té estratègia de cerca de suports, que no té l’energia necessària i que no respon a les necessitats del manteniment del poble i els barris en el dia a dia) i també sense Ramon Carbó com a alcalde, per l’experiència d’anteriors etapes. Vam expressar també llavors que qualsevol acord havia d’implicar el desbloqueig de projectes essencials per al municipi, detallats en el manifest que vam fer públic: http://movemsantmarti.cat/?p=455

En aquest context, el grup socialista-Movem Sant Martí vam arribar ahir a un acord amb el grup municipal de CiU a l’Ajuntament (que adjuntem complert) i que s’emmarca en les condicions que es van exposar en la roda de premsa de fa un mes. No és fàcil arribar a acords per a nous plantejaments de govern i sabem que les decisions complexes des de la responsabilitat de municipi impliquen dificultats i riscos, però considerem que era necessari fer efectiu aquest punt d’inflexió, pensant en el municipi, i buscant sobretot no perdre un any més de legislatura amb l’enrocament actual. La nostra voluntat de participar en la política municipal és treballar pel nostre municipi i fer-ho amb el màxim de diàleg i energia.

Els termes de l’acord inclouen principis de compliment de l’acord, se centra en els objectius de municipi, inclouen un programa concret i específic que recull els requisits socialistes per tirar endavant projectes en els que ja havíem treballat i preparat durant la nostra etapa al govern, així com un canvi necessari en la capacitat d’acció per al manteniment i dia a dia del municipi, amb estabilitat i garanties de futur. Per a Movem Sant Martí, poder desbloquejar i tirar endavant projectes aturats a través de les majories necessàries és un compromís de municipi per sobre de diferències ideològiques. L’acord es compromet amb una investidura de Josep Olivella com a alcalde, garantint una distribució de regidories efectiva per treballar. Les dues primeres tinences d’alcaldia seran liderades pels regidors de Movem Sant Martí, que a través de les seves responsabilitats treballaran per al municipi amb energia, com ho van fer en la primera etapa de la legislatura. L’acord, que garanteix passar d’un govern de tres regidors a una majoria de 7 regidors dels 11 de l’ajuntament al govern, és el primer pas per desbloquejar la política martinenca, el dia a dia de l’Ajuntament, l’estabilitat i els projectes enrocats, i com s’afirma en l’acord, té voluntat de ser obert i col·laboratiu.