Reivindiquem diàleg i treball. Defugim els “professionals” de la confrontació.

publicació extreta de El Martinet delmes de juny de 2018

Movem Sant Martí vam adoptar novament el lideratge per tal que Sant Martí es reactivés amb un govern que sumés regidores i regidors per treballar de debò, des de les diferències de cada grup, però amb l’objectiu de començar a ordenar la situació i posar cert ordre i estabilitat per posicionar de nou Sant Martí com a municipi actiu, amb capacitat de progrés i reactivant projectes que, des de Movem Sant Martí, sempre hem defensat i batallat per aconseguir (us convidem a rellegir el nostre programa electoral de les eleccions de 2015 al nostre web www.movemsantmarti.cat, que és la nostra guia de treball i el nostre compromís). En això tornem a treballar intensament i novament des del govern municipal. Perquè fer i construir per Sant Martí és el nostre objectiu.

La situació, des de finals de l’any anterior, era ben diferent: uns bloquejaven i d’altres pretenien viure del bloqueig. Això servia les estratègies polítiques d’alguns, però en cap cas servia per moure Sant Martí. Enfront d’aquells qui volen rendibilitzar la confrontació creient que poden vendre’s com a millors assenyalant els altres com a escòria a través d’una auto-atorgada superioritat moral, Movem Sant Martí apostarà per parlar i construir, sempre, amb com més millor, sempre que es vulgui, clar. Com vam veure al darrer ple municipal, al nostre municipi, ara, es torna a parlar de construir (convidem a veure el web santmartisarroca.cat, on es pot veure la darrera activitat del govern municipal i de l’Ajuntament, que en poques setmanes està movent temes municipals amb intensitat), de fer, de sumar (les comissions informatives quinzenals amb participació de tots els grups municipals i amb revisió dels acords de les juntes de govern ja estan en marxa) i de portar a la pràctica els projectes. I també es comença a ordenar novament el dia a dia de la gestió municipal, que no serà fàcil ni senzill. En aquest sentit, ens semblen inapropiades algunes intervencions de la CUP i ERC reivindicant determinada feina com si ja estigués feta i, alhora, exigint que allò que no van fer a temps estigui fet ara en unes poques setmanes (incloent procediments de licitació que duren mesos).

La dignitat es guanya treballant i fent pel conjunt, però mai dient que la resta no en tenen, perquè suposa assumir una falsa puresa i una pretesa superioritat moral que rebutgem de forma contundent. Massa sovint, es rendibilitza cridar molt per tapar el poc que es fa o que s’ha fet. Nosaltres volem fer just el contrari. Som gent de fets, i per això ningú pot dir que no ens movem per Sant Martí. Ni ens acomodem, ni ens aturem. Fem. I acordem per fer, a poder ser amb la major part de representants municipals (de fet hem acordat amb tots quan han volgut), perquè més enllà de les diferències, tots hem de saber que només des del treball conjunt entre diferents es pot avançar. Per això celebrem les recents aprovacions per unanimitat al plenari (un fet que no s’havia vist des de fa temps) d’iniciatives i projectes. Per fi, a Sant Martí, vam celebrar un plenari centrat en temes de municipi i, per primera vegada en temps, es van desbloquejar projectes que des de Movem, hem defensat tota la legislatura, i que estem portant a la pràctica.

En conclusió, Sant Martí és la nostra prioritat, i ho demostrem amb decisions, fets i activitat continua. De la situació insostenible que vam viure els últims mesos a l’Ajuntament, hem passat a tenir novament un espai de construcció d’iniciatives i projectes per al municipi, juntament amb una millor gestió del dia a dia que es va ordenant progressivament.

Volem aprofitar aquest espai per desitjar a tots els veïns i veïnes una molt bona Festa Major! Que els actes que s’han organitzat siguin del vostre grat i que junts, ciutadans i entitats fem la festa ben grossa!