Edit Content

Col·lectiu Socialista - Movem Sant Martí - Candidatura de Progrés (MOVEM-CP)

Movem Sant Martí és la candidatura a les eleccions municipals de Sant Martí Sarroca impulsada des d'una visió transversal i municipalista, basada en els valors de rigor, responsabilitat, acció i determinació progressista que ha guiat el col·lectiu socialista al municipi des de l'inici de la democràcia.

Contacta amb nosaltres

 El dia de la marmota

Amb el govern municipal actual que tenim, tot plegat és repetitiu i encotillat. Sap greu que el posicionament que tenia Sant Martí com a municipi clau en el desenvolupament d’una zona com l’Alt Foix vagi minvant, que la neteja i la seguretat siguin aspectes francament millorables, que el manteniment al nucli i als barris segueixi la política del qui dia passa any empeny i que a final de legislatura no s’hagi avançat en cap projecte potent per al municipi (com creiem que hauria de ser la residència per la gent gran i el consultori), etc.

I el que s’enduu la palma són les comunicacions de l’Ajuntament, que segueixen explicant sovint “pel·lícules”, silenciant això sí, els posicionaments de regidors de l’Ajuntament a l’oposició. El darrer exemple va ser el ple municipal per a les ordenances municipals. Des del nostre grup vam dir clarament que les ordenances municipals havien de ser treballades amb els regidors de tots els grups, i el que hi va haver al ple van ser ordenances amb modificacions tècniques per part de secretaria i poca cosa més. Vam advertir i demanar que si hi havia una nota dient que “es congelaven les ordenances” (que ja vam vaticinar) calia explicar que el grup socialista-Movem Sant Martí, representat també a l’Ajuntament, afirmava que “allà on en deien congelar, això vol dir que no han suat tocant gran cosa”. Evidentment, a la nota de l’Ajuntament, ni una referència al perquè de la nostra abstenció en aquestes ordenances. 

També creiem que el govern municipal hauria de ser més curós amb entendre que l’Ajuntament és la suma de tots els regidors, al govern i a l’oposició, per molt que no agradi el que posa en evidència el nostre grup. Especialment ho hauria de tenir en compte quan hi ha actes institucionals (lliurament del premi al Sarroca Medieval, actes per Sant Martí, etc.) i convidar els regidors i regidores de l’Ajuntament, també els de l’oposició, com s’havia fet sempre, mantenint la representativitat que tenen els onze regidors i regidores de l’Ajuntament, i que va més enllà del govern.

Sembla, afortunadament, que la gent del municipi se’n va adonant de la poca substància i l’autocomplaença. El dia de la marmota està en temps de descompte, i els retorns al passat també.