Edit Content

Col·lectiu Socialista - Movem Sant Martí - Candidatura de Progrés (MOVEM-CP)

Movem Sant Martí és la candidatura a les eleccions municipals de Sant Martí Sarroca impulsada des d'una visió transversal i municipalista, basada en els valors de rigor, responsabilitat, acció i determinació progressista que ha guiat el col·lectiu socialista al municipi des de l'inici de la democràcia.

Contacta amb nosaltres

 Del “prenem nota” al “ho hem recollit”: més del mateix

El ple dels pressupostos municipals es va celebrar aquest any i, tal i com va resumir el regidor portaveu de Movem Sant Martí, l’alcaldessa ha agafat la moda del “prenem nota” de l’alcalde anterior amb un altre hit: “ho hem recollit”. Diferents frases, però més del mateix.

Ja ho vam experimentar quan es va fer el ple del cartipàs i MOVEM va proposar canvis en les periodicitats, la importància del Ple, etc. Ja ho vam sentir també quan vam demanar durant mesos un pla de mandat del govern. Ho vam sentir també davant els precs de posar atenció al portal de transparència de l’Ajuntament. I ho hem tornat a sentir durant el ple de pressupostos. MOVEM va posar de manifest que ja havíem votat en contra en el debat de l’augment de taxes i impostos (increments de l’IBI, recollida d’escombraries…) aprovat per Foment i ERC, i que ara es reflecteixen als pressupostos aprovats pel mateix govern municipal. A més, vam constatar que tenim un govern sense previsió ni priorització d’inversions per la legislatura, quan ells mateixos van “vendre” avantprojectes com la reforma de l’escola o el Centre de Dia pocs dies abans de la campanya electoral.

Evidentment que, des de l’oposició responsable i exigent que exercim, vam reforçar el nostre compromís a favor d’aspectes que són obligats al pressupost en el context actual: reforç any a any de serveis socials, acció turística i cultural, etc. També vam posar el focus en les inversions en la xarxa d’aigua, molt urgents en la situació greu de sequera que patim. I també pel possible espai jove, que formava part del nostre programa i sobre el que vam insistir sense èxit en més d’una ocasió en la passada legislatura.

Ara bé, també vam lamentar que no hi ha absolutament cap plantejament de pressupost participatiu. A la legislatura anterior ja havíem lamentat que es fes un mal anomenat procés participatiu preguntant per quantitats ridícules, mentre el mateix govern alabava el procés (deu ser que ara no hi ha la CUP). Tant hi devien creure, que ara ni això. Vam tornar a plantejar ja en la reunió prèvia a la comissió informativa que calia fer un autèntic procés participatiu, incloent també la possibilitat d’opinar sobre la priorització de projectes de la legislatura. I el govern de Foment i ERC, en canvi, no va fer ni un sol esment (ni a la comissió informativa ni al Ple) de la proposta de MOVEM. Això sí… quan ho vam tornar a treure al Ple, l’alcaldessa va dir “ho hem recollit”. Però més enllà de recollir, van aprovar el seu pressupost sense incloure res. Més del mateix…

Publicat a El Martinet

Gener 2024