Edit Content

Col·lectiu Socialista - Movem Sant Martí - Candidatura de Progrés (MOVEM-CP)

Movem Sant Martí és la candidatura a les eleccions municipals de Sant Martí Sarroca impulsada des d'una visió transversal i municipalista, basada en els valors de rigor, responsabilitat, acció i determinació progressista que ha guiat el col·lectiu socialista al municipi des de l'inici de la democràcia.

Contacta amb nosaltres

 Pensament crític, més necessari que mai

Quan el govern municipal constituït pels grups d’ERC i Foment fa publicacions en nom de tot l’Ajuntament, els veïns i veïnes haurien de saber que no sempre representen a tot l’Ajuntament (que s’expressa al Ple municipal), que és més plural i està format per totes i tots els regidors que van ser escollits a les eleccions municipals, estiguem al govern o a l’oposició.

Els dos regidors de MOVEM participem i intervenim en els plens municipals de manera activa, implementant una oposició exigent i transmetent també les inquietuds i dubtes que alguns ens feu arribar. Ho fem seguint la màxima d’aquesta frase: “El propòsit del pensament crític és repensar, és dir, revisar, avaluar i modificar el pensament” -John Stratton. Faria bé el govern municipal en reconèixer més la importància d’aquesta tasca, que ha obert debats, que ha donat idees i que és útil (i exigent, clar) per moure iniciatives, més que no pas “prenent nota” de les coses i, després si acaben caient pel seu propi pes, apuntar-se les medalles. En el darrer ple, per exemple, vam preguntar sobre el funcionament de la pilona del C/Verge de Montserrat, vam evidenciar que no és normal que no hi hagi el desfibril·lador de l’Ajuntament vell (només hi ha la senyalització) des de fa molt temps, vam tornar a demanar que es cuidi l’entorn dels contenidors, i vam preguntar sobre què faria el govern respecte l’ús abusiu de l’aparcament de Can Cruset per part d’una activitat de reparació de cotxes.

En el darrer ple també vam explicar un altre exemple de com s’ha d’aplicar l’esperit crític en allò que comuniquen en nom de l’Ajuntament. “Hem reforçat la plantilla de guàrdies municipals passant de 1 a 3”, van publicar en un comunicat. Obliden que el segon vigilant ja s’havia posat el gener de 2019, quan ni ERC ni Foment estaven al govern.  Una vegada més, pensament crític, perquè quan no hi ha esperit crític, hi ha autocomplaença i l’autobombo se’n va de les mans. Però si cola, cola…

Ara que estem propers a les festes de Nadal, aprofitem per desitjar a tothom unes bones festes i un Sant Martí que vagi i pensi amb esperit crític i constructiu el 2024.

Publicat a El Martinet

Desembre 2023