Edit Content

Col·lectiu Socialista - Movem Sant Martí - Candidatura de Progrés (MOVEM-CP)

Movem Sant Martí és la candidatura a les eleccions municipals de Sant Martí Sarroca impulsada des d'una visió transversal i municipalista, basada en els valors de rigor, responsabilitat, acció i determinació progressista que ha guiat el col·lectiu socialista al municipi des de l'inici de la democràcia.

Contacta amb nosaltres

 El govern de Foment i ERC, ara sí, apuja els impostos i taxes

El govern de l’Ajuntament de Foment i ERC va aprovar un augment dels impostos i taxes en el  darrer Ple, amb el vot en contra de Movem Sant Martí.

Just fa un any el mateix govern deia que no apujava els impostos com a línia política per ajudar els veïns i veïnes. Deien llavors, fa només un any, que “l’Ajuntament vol alleugerir aquesta pressió no augmentant els impostos”. I així ho van repetir durant tota la legislatura anterior i especialment durant la campanya electoral de les eleccions municipals. Doncs bé, primer any de legislatura i el tipus de gravamen de l’IBI (contribució) urbà puja del 0,45 al 0,50 i taxes com l’aigua o les escombraries també s’apugen. Hem recordat al govern que són molts els veïns i veïnes, comerços,… que no és pas que no tinguin pressió econòmica ara mateix. Quina és la diferència entre l’any passat i aquest? Que ara ja no hi ha eleccions fins d’aquí uns anys. L’argument del govern municipal ha canviat i ara la pujada és per mantenir els serveis que presta l’Ajuntament a nivell social, cultural, esportiu… (com si ara haguessin aparegut!), i perquè l’Ajuntament té més despeses estructurals (porten anys gestionant aquestes despeses, l’any passat no passava res i ara sí?). Creiem que cal equilibrar serveis i impostos, però sempre hem defensat que cal tenir en compte la realitat social i com es gestiona econòmicament l’Ajuntament. També creiem que amb temes com la recollida d’escombraries, hi ha d’haver també més gestió i un rumb clar que el govern municipal no té, per poder aplicar bonificacions per bon ús i millorar el servei (sistema de recollida, contenidors, neteja,…). Considerem que apujar la recollida sense rumb de cap on va el servei, pot costar d’entendre als veïns i veïnes quan hagin de pagar més a partir d’ara.

Sigui com sigui, la tant repetida congelació de les ordenances i impostos d’abans de les eleccions per part de Foment i ERC ha passat a la història. Creiem que ni era de rebut exagerar llavors, ni ara per justificar la pujada d’impostos i taxes.

Publicat a El Martinet

Novembre 2023