Edit Content

Col·lectiu Socialista - Movem Sant Martí - Candidatura de Progrés (MOVEM-CP)

Movem Sant Martí és la candidatura a les eleccions municipals de Sant Martí Sarroca impulsada des d'una visió transversal i municipalista, basada en els valors de rigor, responsabilitat, acció i determinació progressista que ha guiat el col·lectiu socialista al municipi des de l'inici de la democràcia.

Contacta amb nosaltres

 Intervenció al Ple de Constitució de l’Ajuntament

17 de juny de 2023

En nom de la candidatura de Movem Sant Martí – Col·lectiu Socialista – Candidatura de Progrés, vull començar desitjant, en nom meu, de la nova regidora Montse Sebastià i de tots els companys i companyes del grup, els majors encerts possibles a tots els regidors i regidores que representarem el municipi i l’Ajuntament.

Per a nosaltres, l’acte de constitució de l’Ajuntament té importància perquè il·lustra la representativitat electa dels qui  tenim l’honor de ser regidores i regidors del nostre municipi, independentment dels qui estem en un moment o altre al govern o a l’oposició. Això és el que dóna sentit a la institució i al valor dels vots, i no ho hauria d’oblidar el govern municipal en aquesta legislatura, més enllà de les declaracions d’intencions que sempre es fan en aquests actes.

I precisament per això, com a representants municipals que sempre hem defensat el respecte i el valor de la institució de l’Ajuntament (encara que no estiguem d’acord amb algunes coses que fa el govern), des del grup de Movem Sant Martí, creiem que hem de lamentar la baixada en la participació de veïnes i veïns de Sant Martí a les passades eleccions municipals, pel que significa en quant a la credibilitat de les institucions, fins i tot en les municipals al nostre municipi, fins a un punt que no havíem vist anteriorment. Quan hi ha gent enfadada, decebuda,… (que n’hi ha, i el govern que continuarà hauria d’entendre-ho respectant a l’oposició), quan hi ha gent que tant li és el que passi a l’Ajuntament (excepte quan ho ha de veure i viure en primera persona),… hi ha un risc que acaba convertint-se en conseqüència: seguir en la monotonia del mateix a costa dels que no fallen perquè saben el que s’hi juguen. I en això, cal posar-hi el focus en aquesta legislatura que iniciem també.

Des del grup de Movem Sant Martí hem insistit, insistim, i ho seguirem fent, en una idea clara que contrasta la mentalitat de Movem Sant Martí, amb la del “govern actual que continua”: estem en contra de persistir en la política dels blocs al nostre municipi.  

Comencem una nova legislatura, amb una representació de regidors i regidores molt distribuïda gairebé igual que fa quatre anys (més enllà de l’aritmètica per escollir una alcaldessa i un alcalde) i amb un govern pràcticament amb els mateixos de fa quatre anys. Hi ha una cançó que m’agrada molt d’en Joan Manuel Serrat (no pateixin que no la cantaré, encara que no descarto fer-ho algun dia) i que ho defineix bé i diu:

“Tot canvia, res canvia,
mira el tren, mira la via.
Si t’ho penses i bé observes,
ja sabràs filosofia.”

I malgrat que ben poca cosa canvia, des de Movem Sant Martí seguirem també en aquesta legislatura fent la funció que ens correspon. Ho vull dir clar: nosaltres no abandonem, sinó que seguirem treballant i exercint un paper fonamental a l’Ajuntament.

Som un grup amb vocació i capacitat de govern, però que ningú dubti que farem la nostra funció d’oposició responsable (amb saber estar) i, per suposat, també exigent (amb el què i amb el com d’aquest govern que continuarà), dient les coses (que ningú es pensi que callarem), sacsejant si cal l’arbre (qui ho farà sinó?)… perquè de la tasca insistent, també en surten resultats en positiu per al municipi.

Nosaltres no deixarem de representar a la gent que no estigui conforme amb el fons o la forma (o les dues coses) de les actuacions (més enllà de les declaracions d’intencions a les que ja estem acostumats). Nosaltres, des del grup de Movem Sant Martí, tenim clar que seguirem fent la nostra tasca en el municipi i liderant l’oposició davant d’allò que ens sembli mal encarat o mal carat. I no deixarem d’escoltar activament als martinencs i martinenques que ho vulguin.

I per suposat: insistirem amb les nostres propostes i les 10 prioritats que vam plantejar durant la campanya electoral, perquè hi ha molta gent al darrere que les recolza i que realment les vol veure efectives al municipi. I si s’acaben fent i influïm perquè s’activin (i en això, la història es va repetint)  benvingudes seran.  

No estem aquí per fer gresca, ni per anar a la contra simplement, sinó per contribuir a la claredat, als fets, a la necessària transparència i al més que necessari bon fer.

Ho hem dit i ho seguim pensant: Sant Martí pot anar més enllà. I Movem Sant Martí, des de la nostra representació a l’Ajuntament, apretarem en aquest sentit.

Moltes gràcies.